ΔΙΕΘΝΗ

Σε 'επιλεκτική χρεοκοπία' έθεσε ο S&P κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας

14:29 - 15.11.2017

Σε "επιλεκτική χρεοκοπία", έθεσε ο Standard & Poor`s την αξιολόγηση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας, αφού η εταιρεία απέτυχε να καταβάλει τους τόκους σε ορισμένα από τα δάνεια της.

"Ο S&P μείωσε την πιστοληπτική αξιολόγησή της Petroleos de Venezuela SA (PDVSA) σε ‘SD’ (επιλεκτική χρεοκοπία) από ‘CC’», τονίζει ο οίκος αξιολόγησης, μια ημέρα μετά την παρόμοια απόφαση που εξέδωσε ο οίκος Fitch.

«Καταλαβαίνουμε ότι η PDVSA δεν μπόρεσε να καλύψει τις πληρωμές τοκομεριδίων των ομολόγων λήξεις 2027 και 2037 εντός της περιόδου χάριτος των 30 ημερολογιακών ημερών - ή οι κάτοχοι των ομολόγων δεν είχαν λάβει τα κεφάλαια μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία - συνιστώντας γεγονός χρεοκοπίας σύμφωνα με τη μεθοδολογία μας", τονίζει ο S&P.
 
"Δεδομένων των τρεχουσών κυρώσεων της PDVSA και της θέσης πιεσμένης ρευστότητας, δεν είμαστε σίγουροι για την ικανότητα της εταιρείας να πληρώσει το υπόλοιπο των χρεών της που ωριμάζουν εντός της περιόδου χάριτος", ανέφερε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

Από Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων