ΔΙΕΘΝΗ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια η Uber - Δεν θα ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας

14:09 - 22.09.2017

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ανανέωση της άδειας λειτουργίας γνωστή εταιρία Uber στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας αρχής Transport for London (TfL)

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα naftemporiki.gr που επικαλείται το BBC, η Transport for London, ανακοίνωσε πως η στάση και η προσέγγιση της Uber, υποδεικνύουν έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. 

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Uber αναφέρει ότι προτίθεται να υποβάλει έφεση για να διατηρήσει την άδεια της, ενώ η εταιρία υποστηρίζει ότι η απόφαση της Transport for London δείχνει σε όλο τον κόσμο πως το Λονδίνο, αντί να είναι ανοιχτό είναι κλειστό σε εταιρείες που καινοτομούν.

Σύμφωνα με το BBC, εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν φήμες που έκαναν λόγο για επερχόμενη απαγόρευση της εφαρμογής στο Λονδίνο.

Οι χρήστες της εφαρμογής στο Λονδίνο φτάνουν τα 3,5 εκατομμύρια ενώ οι οδηγοί που συμμετέχουν ανέρχονται στους 40. 000 περίπου. 

Σύμφωνος με την απόφαση της Transport for London ο δήμαρχος της πόλης, Σαντίκ Καν, κάτι που συμμερίζεται και ο γενικός γραμματέας της ένωσης οδηγών ταξί, Στιβ Μαναμάρα που χαρακτήρισε ανήθικη την εταιρία και δεν έχει θέση στους δρόμους του Λονδίνου.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr / BBC