ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Business Insider: Η Κύπρος στην πρώτη πεντάδα αγαπημένου προορισμού Βρετανών - Ο ήλιος η αιτία

14:43 - 26.08.2017

Σύμφωνα με την βρετανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Business Insider Βρετανίας η Κύπρος είναι ο 3ος πιο δημοφιλής προορισμός για τους Βρετανούς και ο λόγος είναι ο ήλιος που δεσπόζει στην χώρα μας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ο ήλιος είναι αυτό το οποίο προτιμούν οι Βρετανοί. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αναλυτής της σελίδας «Ο ήλιος είναι από τα λίγα πράγματα που οι Βρετανοί δεν μπορούν να εισάγουν».

Για αυτό το λόγο πέραν του 60% Βρετανοί πριν να αποφασίσουν για το που θα πάνε διακοπές μελετούν την εκάστοτε χώρα και τον καιρό που υπάρχει για να κλείσουν διακοπές (ή ένα διαφορετικό τόπο διαμονής). Με αυτό τον τρόπο η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της λίστας (και συγκεκριμένα στην 3η θέση).

Όπως αναφέρουν για την Κύπρο το κλίμα της ελκύει πέραν του 86% των κατοίκων που επιθυμούν να μετακομίσουν στο εξωτερικό. Ένας από τους λόγους που η Κύπρος βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας είναι και το γεγονός ότι προσφέρει πολλές ευκαιρίες εργασίας (όπως αναφέρουν φυσικά οι Βρετανοί) και με σχετικά καλό ωράριο που είναι 41,5 ώρες την εβδομάδα.

Οι υπόλοιπες χώρες που υπάρχουν στην λίστα είναι:

9) Εκουαδόρ
8) Ουγκάντα
7) Ελλάδα
6) Πορτογαλία
5) Ισπανία
4) Μαρόκο
3) ΚΥΠΡΟΣ
2) Κόστα Ρίκα
1) Μάλτα