ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-DIGITAL MARKETING

Επενδυτικό deal: Ρώσοι επενδύουν σε Κυπριακή εταιρεία 2,6 Εκατομμύρια

13:14 - 16.08.2017

Εγγεγραμμένη στην Κύπρο εταιρεία πώλησε μέρος του οργανισμού της για 2,6 Εκατομμύρια Ευρώ. Αυτό το deal έγινε από την Ρώσική εταιρεία Sistema και η οποία είναι οργανισμός που εξειδικεύεται σε είδη σπιτιού. Η Κυπριακή εταιρεία που πώλησε μέρος των οργανισμού της είναι η Avia Solutions Group που είναι επενδυτική εταιρεία και πώλησε το μέρος των μετοχών της Laserpas που είναι εταιρεία κατασκευής drone (μη επανδρωμένα αεροσκάφη).

Σύμφωνα με διεθνή ιστοσελίδα (Baltic Course) το μόνο που απομένει για να γίνει αποδεκτή η προσφορά είναι η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Λιθουανίας να το καταθέσει. Είδη η Επιτροπή Ανταγωνισμού Κύπρου έγκρινε την μεταβίβαση αυτή και εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία κατασκευάζει η κυπριακή εταιρεία Laserpass είναι για παροχή υπηρεσιών παρακολούθησης σε ηλεκτροπαραγωγικούς αγωγούς.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Laserpas Μάντας Βασκέλα, τα χρήματα που επενδύθηκαν στην εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν για επέκταση της σε ξένες αγορές όπως είναι η Λατινική Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία.