ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Θα ληφθούν μέτρα για περιορισμό των καταναλωτικών δανείων

08:23 - 02.02.2018

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας θα υιοθετήσει μέτρα για τον περιορισμό της χορήγησης των καταναλωτικών δανείων, ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κρατικού Συμβουλίου.

Η Ελβίρα Ναμπιούλινα δήλωσε ότι: «Η χορήγηση καταναλωτικών δανείων είναι επίσης κάτι καλό, καθώς ενισχύεται η ζήτηση, αυξάνεται η ζήτηση σε βιομηχανικά είδη, αλλά στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να υπάρξει κίνδυνος αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, επειδή η χορήγηση καταναλωτικών δανείων πρέπει να ακολουθεί τους ρυθμούς αύξησης των εσόδων του πληθυσμού και φυσικά να ανταποκρίνεται στην πραγματική οικονομία».
 
Γι’ αυτόν τον λόγο, είπε: «θα προβούμε σε αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον για τις τράπεζες να χορηγούν όχι μόνο καταναλωτικά δάνεια αλλά και δάνεια στην πραγματική οικονομία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας και της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το σύνολο των δανείων που χορηγήθηκε σε φυσικά πρόσωπα το 2017 αυξήθηκε κατά 13,2%, φθάνοντας τα 12,2 τρισεκατομμύρια ρούβλια, τη στιγμή που τα πραγματικά έσοδα του πληθυσμού μειώθηκαν κατά 1,7%.